Jumaat, 31 Disember 2010

Guru kekal dipenjara 20 bulan rangsang murid


MAHKAMAH Tinggi Seremban semalam mengekalkan hukuman penjara 20 bulan terhadap Mohd. Harith yang didapati bersalah mencabul muridnya.


SEREMBAN – Mahkamah Tinggi di sini semalam mengekalkan hukuman penjara 20 bulan terhadap seorang guru penolong kanan sebuah sekolah rendah di sini yang didapati bersalah melakukan kelucahan melampau terhadap murid lelakinya tiga tahun lalu.

Pesuruhjaya Kehakiman, Datuk Ahmad Nasfy Yasin membuat keputusan itu selepas mendapati Hakim Mahkamah Majistret telah membuat keputusan yang tepat dan menyeluruh.

Menurut Ahmad Nasfy, dalam kes tersebut ada saksi yang melihat kelakuan tertuduh selain pihak pendakwa mempunyai beberapa keterangan sokongan daripada saksi-saksi lain.

Tertuduh, Mohd. Harith Mohd. Nor, 42, didapati bersalah merangsang seorang murid lelaki yang ketika itu berusia 11 tahun untuk melakukan kelucahan melampau di dalam pejabatnya di Sekolah Rendah Kebangsaan Wawasan Seremban 2 di sini pada November dan Disember 2007.

Bapa kepada seorang anak perempuan berusia tujuh tahun itu didakwa mengikut Seksyen 377E Kanun Keseksaan yang boleh dikenakan hukuman penjara lima tahun dan sebatan jika bersabit kesalahan.

Kosmo Online: 31 Disember 2010

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Bahayaaa....kita kena beritahu anak2 kita berhati2 dengan guru2 tertentu.Nasihatkan jangan berani ikut guru2 berkenaan sorang2 diri ke mana2...biar berteman.
Jadi?Apalah tindakan KPM?Masih nak guna org macam ni?Harap guru ini bertaubat nasuha...kasihan lah diri,isteri,anak dan keluarga sendiri.Manalah nak letak muka lagi lepas ni....
Kerana nila setitik rosak susu satu kolam/tong dram...Maluuuuuu....