Sabtu, 24 Julai 2010

Jolok guna batang penyapu

Oleh Alias Abd Rani
lias@hmetro.com.my
2010/07/24

KUCHING: Seorang ustaz yang didakwa menjalankan hukuman ‘pelik’ ke atas tujuh muridnya dipercayai menggunakan batang penyapu sebelum memasukkan alat itu ke dalam dubur salah seorang daripada tujuh muridnya.

Ketua Polis Daerah Simunjan, Deputi Superintendan Choo Yin Kok berkata, laporan diterima daripada salah seorang mangsa memaklumkan, ustaz berkenaan memasukkan batang penyapu ke dalam duburnya tapi kejadian itu berlaku sekali saja.


Beliau berkata, setakat ini, hanya dua laporan diterima manakala ustaz terbabit berusia 27 tahun kini ditahan untuk membantu siasatan.


“Dua kertas siasatan dibuka berhubung kes berkenaan membabitkan kes cabul dan hubungan seks dengan menggunakan objek.


“Laporan pertama diterima ibu bapa kepada murid perempuan manakala satu lagi dibuat ibu bapa murid lelaki. Bagaimanapun, polis masih belum menerima laporan daripada lima lagi murid lelaki yang didakwa menerima hukuman sama,” katanya.


Muka depan Harian Metro semalam melaporkan lima daripada enam murid lelaki mendakwa dubur mereka dicucuk dengan lidi penyapu sebagai hukuman akibat gagal menghafaz surah al-Quran seperti diarahkan. Manakala seorang lagi murid lelaki dikasari apabila lehernya dijerut dengan wayar kerana melakukan kesalahan sama.


Mereka didakwa dibogelkan dalam kelas sebelum dimasukkan objek berkenaan malah kejadian itu turut disaksikan rakan lain.


Seorang lagi mangsa adalah murid perempuan tapi dia mendakwa menerima hukuman di bilik berasingan apabila dibogelkan sebelum kemaluannya diraba ustaz terbabit.


Choo berkata, ustaz itu sudah berkahwin mempunyai dua anak direman tujuh hari bermula semalam.


“Kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan kerana mencabul manakala satu lagi siasatan dijalankan mengikut Seksyen 377 (C) (A), mengadakan hubungan seks dengan objek,” katanya.

myMetro: 24 Julai 2010

Tiada ulasan: