Khamis, 8 Oktober 2009

SK Bangsar pilihan Nestle

BANGSAR – Lebih 1,000 murid Sekolah Kebangsaan (SK) Bangsar berpeluang menikmati Yoco, minuman susu kultur yang diperbaharui secara percuma apabila sekolah itu terpilih sebagai lokasi pelancaran semula produk Nestle Products Sdn Bhd berkenaan.

Guru Besar, Nordin Yaman berkata, pihaknya sentiasa mengalu-alukan kehadiran pihak luar menganjurkan program bersama murid sekolah itu.

Menurutnya, program itu dapat memberi pendedahan dengan masyarakat luar dan secara tidak langsung dapat membina keberanian dan keyakinan murid untuk berhadapan dengan pihak luar menerusi penglibatan aktiviti bersama.

“Kami kagum dengan kegigihan Nestle dalam menghasilkan produk berkhasiat kepada kanak-kanak khususnya kepada murid sekolah, dan diharap, Nestle dapat mengeluarkan minuman berkhasiat khusus kepada golongan dewasa,” katanya.

Pengurus Eksekutif Perniagaan, Unit Perniagaan Tenusu Dingin syarikat berkenaan, Yit Woon Lai pula berkata, sebagai syarikat peneraju pemakanan, kesihatan dan kesejahteraan terkemuka dan dipercayai, pihaknya memperkenalkan produk terkini yang diperbaharui iaitu Minuman Susu Kultur Yoco.

Menurutnya, produk yang memperoleh status Asas Pemakanan Berkhasiat Nestle itu adalah pilihan tepat kepada murid untuk menikmatinya sebagai sebahagian daripada diet seimbang bagi memenuhi keperluan khasiat.

“Minuman ini diperkaya dengan Kalsium, Vitamin D, Zink dan Kultur Hidup yang bermanfaat untuk pertumbuhan dan perkembangan murid.

“Nestle melaksanakan pelbagai usaha termasuk menghasilkan inovasi dan renovasi rangkaian produk kami bagi memenuhi keperluan pengguna dan pada masa yang sama memberi mereka nilai tambahan faedah kesihatan,” katanya.

Renovasi produk itu sejajar dengan sokongan Nestle untuk rancangan 10 tahun negara iaitu Pelan Tindakan Pemakanan Kebangsaan Untuk Malaysia (NPANM 2006-2015).

Turut hadir, Penolong Pengarah Kokurikulum Jabatan Pelajaran Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, wakil Bahagian Sekolah Seni Kokurikulum Kementerian Pelajaran, Abdul Razak Shafie.

Sinar Harian: 8 Oktober 2009

Tiada ulasan: